• HBV Falcons

  WIE ZIJN WIJ?

  HBV Falcons is een basketbalvereniging voor jong en oud met betrokken leden. Er is ruimte voor de prestatiegerichte, maar ook voldoende ruimte voor de recreatieve sportbeoefening. Iedereen is welkom. Betrokkenheid, spelplezier en samenspelen is dan ook kenmerkend voor de vereniging. Historie en Fair Play staan hoog in het vaandel en er is plaats voor iedereen die de basketbalsport wil beoefenen.

  EEN STUKJE HISTORIE

  Onze vereniging bestaat sinds 18 september 1969. De vereniging heeft meerdere namen gehad, meestal (voor een deel) gebaseerd op de naam van de sponsor. De huidige naam is HBV Falcons.

  De vereniging speelt in de sporthal aan de Valkenlaan. De laatste jaren is er veel gebeurd in en rondom deze sporthal, waardoor het een moderne sportaccommodatie is geworden. Met een vernieuwde vloer, gerenoveerde kleedkamers, een nieuwe parkeerplaats, officiële Fiba-baskets, ruimte voor sponsorborden en een centraal scorebord, voldoet de sporthal aan alle wensen van een basketballvereniging. Daarnaast is er een gezellige en goed georganiseerde kantine. Deze is weliswaar niet in het beheer van de vereniging, maar draagt wel bij aan veel gezelligheid en sfeer in de sporthal voor, tijdens en na de wedstrijden.

  De vereniging heeft circa 100 leden. Binnen de vereniging wordt met name de laatste jaren veel geïnvesteerd in het opleiden van jeugdspelers en dit gebeurt met goed resultaat. De jeugdteams spelen mee in de noordelijke competities. Daarnaast zijn verschillende jeugdleden doorgestroomd naar andere verenigingen (in binnen en buitenland) om op landelijk niveau te gaan spelen. Het herenteam speelt momenteel in de 3e klasse van rayon Noord.

  WAAR STAAN WE VOOR EN WAAR WERKEN WE AAN?

  We willen financieel gezond blijven. Stabiele ledengroei is belangrijk over de volle breedte van de vereniging. Het technisch en bestuurlijk kader willen we professionaliseren. We willen het karakter van de vereniging behouden waarbij iedere speler mee kan doen, ongeacht niveau. We willen aantrekkelijk zijn voor wedstrijdspelers, maar ook voor recreatieve spelers. We volgen deze koers vanuit een positieve grondhouding. We willen onze leden binden aan de vereniging; we willen het samen doen. We verwachten dat iedereen wil bijdragen aan onze kernwaarden: betrokkenheid, spelplezier, samenspelen en Fair Play.

  We willen uitdragen dat we een positieve, gezellige vereniging zijn waar iedereen welkom is. Je kunt in een veilige omgeving komen sporten. Er is de mogelijkheid om competitie, maar ook om recreatief te spelen. Basketbal is een stoere sport voor jongens en meiden en we nodigen iedereen dan ook van harte uit om eens een keer mee te komen doen!