• Wedstrijden spelen

  Voor de meeste basketballers horen wedstrijden erbij. Het kost echter wel de nodige tijd. Voor een uitwedstrijd ben je zo al snel 4 uur onderweg.
  Bij elke wedstrijd die gespeeld wordt, zijn er twee scheidsrechters, twee personen voor het bijhouden van de score (=tafelen) en een zaalcommissaris aanwezig. Deze mensen komen niet zomaar, maar uit andere teams of zelfs van andere verenigingen.
  Binnen onze vereniging is het dan ook de afspraak dat wedstrijdspelende leden vanaf 16 jaar ook wedstrijden gaan 'fluiten'. Voor het fluiten worden door onze vereniging in samenwerking met de basketball bond speciale cursussen binnen onze vereniging georganiseerd. Ook zullen alle wedstrijdspelende leden vanaf 14 jaar kunnen worden ingedeeld om te 'tafelen' bij andere teams. Om het tafelen kunnen leren worden er speciale cursussen georganiseerd binnen onze vereniging. Als ouder is het ook mogelijk om deze cursus te volgen, wij delen u dan alleen in bij de wedstrijden van uw eigen kind. U helpt de vereniging hier enorm mee. 

   

  Wanneer vinden de wedstrijden plaats:

  De thuis en uit wedstrijden worden gehouden op de vrijdagavond of de zaterdagmiddag. De competitie loopt van oktober t/m mei. Voor alle teams van onze vereniging vinden er géén wedstrijden op de zondag plaats. Om een onderlinge competitie tussen verschillende verenigingen te kunnen spelen, worden er tijdens een seizoen normaliter per team max. 11 thuis- en uitwedstrijden ingepland.

   

  Uitwedstrijden:

  Voor het vervoer tijdens uitwedstrijden van jeugdteams doen wij een beroep op de ouders van de betrokken spelers. Daarbij is het de bedoeling dat er om de beurt gereden wordt, zodat iedereen een steentje hieraan kan bijdragen. Afhankelijk van het aantal spelers zijn er vaak drie auto's nodig voor het vervoer bij een uitwedstrijd. Bent u niet in het bezit van een auto of kunt u niet autorijden overlegd u dan met de ouders van de andere spelers er kan vast een oplossing gevonden worden!

   

  Kleding en schoeisel:

  Aanbevolen wordt om hoge, goed sluitende en stevige basketbalschoenen te dragen tijdens trainingen en de wedstrijden. Het wedstrijdtenue krijgt elk team in bruikleen van de vereniging. Het tenue mag alleen gebruikt worden tijdens het spelen van de wedstrijden. Na elke wedstrijd worden de tenues gezamenlijk gewassen. Hiervoor doen wij een beroep op de ouders/verzorgers om dit beurtelings te doen. Eventueel kan hiervoor binnen het team een vergoeding afgesproken worden als besloten wordt om dit bijvoorbeeld door dezelfde persoon te laten doen.